Concurrentiebeding

Naleving niet-concurrentiebeding

Een niet-concurrentiebeding neemt u als werkgever op in de arbeidsovereenkomst om uw belangen veilig te stellen. Het is echter mogelijk dat een ex-werknemer zoals een handelsvertegenwoordiger aan de slag gaat voor een concurrerend bedrijf uit de regio, dat uw klanten benaderd worden of dat hij of zij zelfs uw bedrijfsgeheimen doorspeelt. Of gaat uw voormalige werknemer nog een stapje verder en heeft hij zelf een concurrerende vennootschap opgericht en werft hij bovendien uw personeel af?

U kunt zich op ons beroepen om na te gaan of het concurrentiebeding geschonden wordt of om daden van oneerlijke concurrentie vast te stellen. Concurrerende activiteiten jegens de werkgever tijdens de tewerkstelling zijn altijd ongeoorloofd, ook dit kunnen wij voor u vaststellen.


Ontslagvergoeding

U kunt een aanzienlijke ontslagvergoeding uitsparen bij het beëindigen van de samenwerking met uw vertegenwoordiger, hetzij vanwege dringende en zwaarwichtige reden of in onderling akkoord. U mag namelijk een privédetective inschakelen om bijvoorbeeld het bestaan na te gaan van een dringende reden zoals valse activiteitenverslagen. Hiervoor kunt u bovendien ook een strafklacht neerleggen indien u dat wenselijk acht. Ook voor andere werknemers kunt u onze diensten gebruiken, zij het voor een ontslag om dringende reden of om de arbeidsovereenkomst in onderling akkoord te beëindigen.

Wij verrichtten reeds vaststellingen waardoor bedrijven uit onder meer de bouwsector, groothandels en detailhandels de frauderende of stelende werknemer konden ontslaan en bovendien grote kosten voor het ontslag van de werknemer konden uitsparen.


Relevante links:

keyboard_arrow_up

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x