30 maart 2021

Werkgever schakelt privédetective in om werknemers te betrappen op diefstal

Nadat een werkgever twee van zijn werknemers door een privédetective heeft laten betrappen op diefstal, moesten de twee zich recent voor de rechter verantwoorden.
Een werkrelatie is gestoeld op wederzijds vertrouwen en dat hebben jullie beschaamd.” Het volledige artikel leest u hier (bron: HLN).

Diefstal maakt jaarlijks een aanzienlijke verliespost uit voor bedrijven, zeker wanneer dit gebeurt door de eigen werknemer die dikwijls ongestoord vrije toegang heeft tot werkmateriaal of cash geld. Wanneer er vermoedens rijzen bij de werkgever is de werknemersdiefstal dikwijls al jaren aan de gang. Als werkgever verwacht u natuurlijk niet dat een van uw werknemers die al 20 tot soms zelfs 30 jaar uw volle vertrouwen geniet, u al jarenlang besteelt. De vertrouwensbreuk die volgt wanneer deze vermoedens door ons bevestigd worden, is dan meestal ook onoverkomelijk.

U mag een privédetective inschakelen indien u vermoedt dat een van uw werknemers diefstal pleegt van bedrijfsgoederen of gelden. Wanneer de diefstal door ons onderzoek wordt bevestigd, is dit een grond tot ontslag om dringende reden en kunt u een ontslagvergoeding uitsparen. Deze kan natuurlijk hoog oplopen wanneer u een werknemer met hoge anciënniteit volledig zou moeten uitbetalen. Daarnaast kunt u een strafklacht neerleggen tegen de persoon of personen in kwestie, waardoor deze zich mogelijk voor de rechter zullen moeten verantwoorden, zoals de werknemers uit het artikel.

Hebt u zelf vermoedens maar kunt u deze moeilijk hard maken? Contacteer ons verblijvend en informeer naar de mogelijkheden.

Wij verrichtten reeds vaststellingen waardoor bedrijven uit onder meer de bouwsector, groothandels en detailhandels de stelende werknemer konden ontslaan en bovendien grote kosten voor het ontslag van de werknemer konden uitsparen.

Meer informatie over werknemersdiefstal vindt u hier.

keyboard_arrow_up

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x