Stalking door ex-partner

Stalking door ex-partner

Stalking door ex-partner kan een verregaande invloed hebben op uw dagdagelijkse leven wanneer u gebukt gaat onder de vele ongewenste aandacht, berichten of zelfs verwensingen van uw ex-partner die u ontvangt door middel van bijvoorbeeld ongewenste bezoeken, achtervolgd worden, brieven, telefoonoproepen, sms-berichten of e-mails. Het internet en sociale netwerksites hebben het heel eenvoudig gemaakt om iemand te (cyber) stalken. Uw ex-partner kan bovendien makkelijk van e-mailadres of mobiel telefoonnummer veranderen. Ook het lastigvallen van uw familie, vrienden of nieuwe geliefde vormen een indirecte vorm van stalking.

Vaak leven slachtoffers in angst en kijken continu over hun schouder, als zij nog buiten durven komen. Veranderen van mobiel nummer of zelfs adres heeft geen zin, de ex-partner vindt hen telkens opnieuw.

Stalking door ex-partner

Stalking door ex-partner strafbaar?

Sommige daden van stalking door uw ex-partner zijn op zich strafbare daden, zoals kwaadwillige oproepen of woonstschennis, maar sommige gedragingen vallen enkel onder het strafbaar misdrijf van belaging. Voorbeelden van wat als belaging kan worden beschouwd zijn: het herhaaldelijk toesturen van bloemen; het voortdurend opbellen; het steeds weer opwachten van het slachtoffer in de nabijheid van de woning; een persoon herhaaldelijk achtervolgen, bespieden of belagen; het doorzoeken van vuilniszakken; het plaatsen van advertenties in de krant waarbij de identiteit, het adres en het telefoonnummer van het slachtoffer worden vermeld; het ongevraagd dagelijks bestellen van een taxi met als gevolg dat elke dag een taxichauffeur aanbelt; het dagelijks versturen van ongewenste liefdesbrieven door de ex-partner.

Stalking is dan wel geen klachtmisdrijf meer sinds 2016, waardoor het parket zelfs zonder klacht tot de vervolging van uw ex-partner kan overgaan. Helaas is stalking dikwijls geen prioriteit voor politie of parket en zij komen meestal niet tussen tot de situatie volledig uit de hand loopt en er sprake is van geweld. Wij kunnen u de nodige hulp bieden om uw stalker te identificeren en de nodige vaststellingen doen zodat u een sterk dossier kunt opbouwen om uw klacht te ondersteunen en via de gerechtelijke instanties maatregelen af te dwingen.


Waarom kiezen voor Engels & Partners voor het onderzoeken van stalking door ex-partner?

Engels & partners is een detectivekantoor dat werkt met een vast team van uitsluitend wettelijk vergunde en hoogopgeleide privé-detectives met jarenlange ervaring op het terrein. Wij voeren opdrachten uit over het volledige grondgebied van België en haar buurlanden. Doorheen de jaren heeft het kantoor expertises opgebouwd in zowel de private sfeer als in de bedrijfswereld, waardoor niet alleen bedrijven maar ook particulieren kunnen rekenen op een optimale aanpak van hun probleem. Wij werken hiertoe regelmatig samen met advocatenkantoren en gerechtsdeurwaarders.

De zaakvoerders van Engels & Partners zijn man en vrouw, beide criminologen en wettelijk vergunde privé-detectives met onder meer legal ervaring. Zij staan steeds klaar om u met raad en daad bij te staan voor een snelle, discrete en professionele aanpak van uw dossier volgens de regels van de kunst. Bovendien hanteren wij transparante tarieven doorheen het gehele onderzoeksproces, zodat u als opdrachtgever niet voor financiële verrassingen komt te staan.

Stalking door ex-partner

Professionele en hoogopgeleide detectives

Discretie verzekerdStalking door ex-partner
In rechte bruikbaar resultaatStalking door ex-partner
Snelle opstart dossierStalking door ex-partner

Aan het hoofd van Engels & Partners - Over ons

Engels & Partners is een wettelijk erkend detectivekantoor waar de waarden discretie, professionaliteit en kwaliteit centraal staan. Wij beschikken over een criminologische en multidisciplinaire expertise om u gericht te adviseren bij uw probleem.

Wij voeren opdrachten uit over het volledige grondgebied van België met een focus op de regio's West- en Oost-Vlaanderen, het Waasland, Antwerpen en Brussel en beschikken over een internationaal netwerk van detectives dat ons in staat stelt om eveneens op legitieme wijze buiten de landsgrenzen vaststellingen te doen. 

Engels & Partners beschikt over een vergunning uitgereikt door het Ministerie van Justitie & Veiligheid van Nederland en mag recherchewerkzaamheden verrichten in Nederland (POB 1840). Ook voor onderzoeksdaden verricht op het grondgebied van Nederland is onze rapportering met andere woorden rechtsgeldig.

Aan het hoofd van Engels & Partners staan:

- J. Engels: wettelijk vergund privédetective conform de wet van 19 juli 1991 met als vergunningsnummer 14.1839.09, master in de criminologische wetenschappen, bachelor in de orthopedagogie, en lid van de beroepsvereniging van privé-detectives van België. Privé-detective Engels is gespecialiseerd in bedrijfsopdrachten, opsporing van leasing voertuigen en verzekeringsfraude. Lees hier het interview dat werd gegeven op vraag van Universiteit Gent.

- L. Desmyter: wettelijk vergund privédetective conform de wet van 19 juli 1991 met als vergunningsnummer 14.1955.11, master in de criminologische wetenschappen, bachelor in de toegepaste psychologie en bachelor in het sociaal werk. Privé-detective Desmyter is gespecialiseerd in opsporing van leasing voertuigen, private onderzoeksdossiers en achtergrondonderzoeken, na reeds ervaring te hebben opgedaan in een advocatenkantoor gespecialiseerd in arbeidsrecht.

Stalking door ex-partner

Engels & Partners - Onze aanpak

Intakegesprek

U kan ons vrijblijvend contacteren voor een eerste intakegesprek. Tijdens dit gesprek kunt u uw vragen aan ons kwijt en kunnen wij op basis van de door u aangereikte informatie een onderzoeksstrategie voorstellen, rekening houdend met uw situatie en mogelijkheden. Voert u dit gesprek liever met een vrouwelijke privédetective? Geef ons uw voorkeur door en wij passen ons aan uw wensen aan. Hebt u concrete vermoedens en wenst u zekerheid? Wacht dan niet te lang voor een eerste contact met ons zodat we niet achter de feiten aanhollen.

Waarom zijn wij zelf vragende partij voor dit eerste vrijblijvende gesprek? Zodat wij kunnen vaststellen wat uw specifieke onderzoeksvraag is en een concrete inschatting kunnen maken van wat dit u ongeveer zal kosten. Elke situatie is namelijk anders. Wij streven naar een zo efficiënt mogelijke werking en jagen u niet nodeloos op kosten.

Voor wij effectief kunnen starten met ons onderzoek dienen wij een schriftelijke overeenkomst met u af te sluiten. Hierin nemen wij een nauwkeurige opdrachtomschrijving op alsook een aanwijzing omtrent de duur van het onderzoek. Verder krijgt u een transparant overzicht van onze tarieven en de te verwachten kosten.

Uitvoering van observaties

Op basis van de in het intakegesprek overeengekomen strategie en duur starten wij met de opdracht zoals met u overeengekomen. Wij zullen nooit zomaar aanvatten met observaties zonder concrete en duidelijke afspraken met u, onze opdrachtgever.

Daarbij houden wij rekening met de geldende wetgeving, zoals daar onder meer zijn de wet van 19 juli 1991 tot regeling van het beroep van privédetective (BS 2 oktober 1991), de privacywetgeving (AVG: Verordening 2016/679, de privacywet van 2018), de wet van 30 juni 1994 ter bescherming van de persoonlijke levenssfeer tegen het afluisteren, kennisnemen en openen van privé-communicatie en -telecommunicatie (BS 24 januari 1995) en artikel 8 van het EVRM.

Tussentijdse rapportering

In functie van de door u aangegeven behoefte daartoe, nemen wij op regelmatige tijdstippen contact met u op. Daarbij is het mogelijk dat wij in samenspraak met u onze strategie aanpassen ingevolge een gewijzigde situatie of nieuwe feiten die in de loop van het onderzoek aan het licht zijn gekomen. Wij staan garant voor een zekere flexibiliteit in het uitvoeren van onze opdrachten dankzij deze tussentijdse terugkoppelingen waarbij u als sturende factor kunt optreden. Bovendien maken wij u na elke tussenkomst een onkostennota (dit is geen factuur) over met een detail van de verrichte prestaties en kosten, zodat u na elke interventie weet exact op hoeveel de teller staat.

Eindverslag

Na afloop van de opdracht maken wij steeds een eindrapport op ten behoeve van onze cliënt. Dit verslag bevat steeds volgende gegevens: een beschrijving van de verrichte activiteiten, met vermelding van de data, plaatsen en uren waarop die activiteiten zijn verricht; een nauwkeurige berekening van de bezoldiging en de kosten; en de overtuigingsstukken die de privédetective in het kader van zijn opdracht heeft verzameld. Het verslag wordt slechts in twee exemplaren opgemaakt, waarvan het ene bestemd is voor de opdrachtgever (de cliënt), en het andere gedurende vijf jaar wordt bijgehouden door de opdrachthouder (de privédetective). De inlichtingen die werden ingewonnen tijdens het uitvoeren van de opdracht, worden niet aan derden bekendgemaakt.

Engels & Partners - Bekijk hier onze informatiebrochure

Hebt u nog vragen?

Bekijk hier onze veelgestelde vragen

Lees meer in onze blog

keyboard_arrow_up

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x